Halsema: op korte termijn straat naar Peter R. de Vries vernoemen

 © Robin Utrecht

Redactie

Wat burgemeester Femke Halsema betreft hoeft het geen vijf jaar te duren voordat er een Amsterdamse straat naar Peter R. de Vries vernoemd wordt. De huidige regels schrijven die termijn nog wel voor.

Burgemeester Femke Halsema deelde haar mening donderdagmiddag in een debat met de raadscommissie Algemene Zaken. De misdaadjournalist en adviseur van kroongetuige Nabil B. werd op 6 juli neergeschoten in Amsterdam toen hij na een tv-optreden bij RTL Boulevard terugliep naar zijn auto. Twee verdachten zijn opgepakt.

Lees ook: Kinderen Peter R. de Vries kregen envelop voor als er iets zou gebeuren

De dood van De Vries, negen dagen later, maakte grote indruk in alle lagen van de samenleving. Al snel klonk de roep om hem te eren door een straat of brug naar hem te vernoemen, al dan niet in de hoofdstad.

Onder meer de gemeente Aalsmeer, de geboorteplaats van De Vries, zegde toe om een straat naar hem te vernoemen.

Lees ook: Kelly de Vries: ‘Ik heb mijn vader beloofd dat ik me inzet om zijn droom – Tanja Groen thuisbrengen – waar te maken’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws