Remises Advocaat en Van Marwijk in WK-kwalificatie

Dick Advocaat. Afbeelding: EPA

De eerste WK-kwalificatie-interland van Irak onder leiding van bondscoach Dick Advocaat heeft een 0-0 gelijkspel opgeleverd. In Seoul beet thuisploeg Zuid-Korea, een van de favorieten voor plaatsing voor het WK, de tanden stuk op het team van Advocaat, die op de bank gesecondeerd werd door Cor Pot en Zeljko Petrovic. Onder anderen Tottenham Hotspur-ster Heung-min Son werd door Irak aan banden gelegd.

Irak vervolgt de kwalificatiecampagne dinsdag met een ’thuiswedstrijd’ in Qatar tegen Iran. De veiligheidssituatie in het land zelf is nog niet altijd stabiel genoeg voor toestemming van de FIFA om daar interlands te spelen. Datzelfde Iran won donderdag met 1-0 van Syrië. Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh was tien minuten na rust goed voor de enige treffer van de wedstrijd.

In de andere wedstrijd in de Azatische kwalificatiegroep A nam de Meerssense coach Bert van Marwijk het met zijn Verenigde Arabische Emiraten op tegen Libanon. Dit duel eindigde - net zoals van Advocaat - in een 0-0 gelijkspel, waardoor Iran voorlopig aan de leiding gaat.

Zes landen

De kwalificatiegroep bestaat uit zes landen, waarvan de eerste twee zich rechtstreeks plaatsen voor het WK in Qatar volgend jaar. De nummer 3 speelt een play-off tegen de nummer 3 uit de andere poule, waarna de winnaar van die tweestrijd nog een intercontintentale play-off speelt om een WK-ticket.

Advocaat en Van Marwijk treffen elkaar op 12 oktober voor het eerst in een WK-kwalificatieduel.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee