Ajax schrijft keeper Onana in voor Champions League

André Onana. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Ajax heeft André Onana ingeschreven voor de Champions League. De doelman staat op een lijst die bij de UEFA is ingeleverd.

Onana mag vanaf zaterdag weer trainen, na een dopingschorsing. Over twee maanden mag hij ook weer wedstrijden spelen. De Amsterdamse club heeft besloten dat Onana voorlopig zijn conditie op peil moet houden bij Jong Ajax.

„We hebben besloten dat André gaat starten met keeperstraining en groepstraining bij Jong Ajax”, liet directeur betaald voetbal Marc Overmars eerder deze week weten. „Wij zijn inmiddels verder gegaan zonder hem en hebben tijdens zijn schorsing twee keepers aangetrokken. Een ervaren en een talentvolle, die laatste met het oog op onze toekomst. De selectie is aan het seizoen begonnen en zit midden in een groepsproces.”

Overmars doelde op de komst van de keepers Remko Pasveer (37) en Jay Gorter (21). Maarten Stekelenburg is voorlopig de eerste doelman van Ajax, dat er niet in is geslaagd Onana langer aan zich te binden. De keeper uit Kameroen is aan het einde van het seizoen transfervrij, waardoor hij gratis kan vertrekken. Dat zou voor Ajax zuur zijn, ook omdat de club Onana heeft gesteund tijdens zijn dopingschorsing.

Bekijk ook de nieuwe aflevering van ons voetbalprogramma Komt dat Schot:

Komt Dat Schot Afl 04 (2 september). Video: De Limburger

Door redactie

Al het voetbalnieuws lezen?

Dagelijks publiceren we meerdere artikelen over de #1-sport van Nederland. Onze verslaggevers volgen het internationale voetbal, de ontwikkelingen bij de betaald voetbalclubs in Limburg en we zijn te vinden op vele amateurvelden met wedstrijdverslagen, interviews en reportages. Voor slechts 1,04 per week kun je een digitaal abonnement nemen en al deze Plus-artikelen lezen.

Bekijk de actie-abonnementen