Ook Venray krijgt specialistisch jeugdondersteuner

Afbeelding: ANP XTRA

In navolging van andere gemeenten krijgt nu ook Venray een specialistisch ondersteuner jeugd (SOJ). Die gaat huisartsen en jeugdconsulenten ondersteunen in de zorg voor kinderen en jongeren met psychische problemen.

Een SOJ -een universitair opgeleide psycholoog of orthopedagoog- kan ingezet worden wanneer de huisarts of een jeugdconsulent vermoedt dat een jeugdige psychosociale of psychiatrische problemen heeft. De SOJ biedt kortdurende begeleiding om het gezin weer op de rit te krijgen en vanuit eigen kracht weer verder te kunnen.

De SOJ gaat in Venray ondersteuning bieden aan twee huisartsenpraktijken (Antoniusveld en Wieënhof) en aan de jeugdconsulenten van de gemeente Venray. Later volgen mogelijk meerdere huisartsenpraktijken.

Horst aan de Maas, Venlo en Roermond hebben ook al dergelijke SOJ’s. Daar blijkt inmiddels een afname in het aantal verwijzingen naar de specialistische jeugd-GGZ door de inzet van een SOJ.

Door Kitty Borghouts

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen
Venray

Gemeenteberichten