Koninklijk paar bezoekt Verstappen in pitsstraat Zandvoort

 © Chris Schotanus

Zandvoort -

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en twee van hun dochters hebben zo’n twee uur voor de start van de Dutch GP een bezoek gebracht aan Max Verstappen in de pitsstraat op het circuit van Zandvoort.

De Nederlandse coureur gaf de koninklijke familie een kijkje in zijn pitbox en de cockpit van zijn Red Bull-bolide. Verstappen legde onder meer uit hoe het schakelen met de hendels achter het stuur werkt. Zijn vader Jos en teambaas Christian Horner van Red Bull maakten ook kennis met Willem-Alexander, Máxima en de prinsessen Amalia en Ariane.

De koninklijke familie liep daarna onder begeleiding van circuitdirecteur Robert van Overdijk door de pitsstraat. Willem-Alexander en Máxima, die een lange oranje rok draagt, zwaaiden enthousiast naar het publiek op de hoofdtribune en op de terrassen boven de pitboxen.

De koning was een dag eerder ook al aanwezig bij de kwalificatie. Hij zag Verstappen toen poleposition pakken voor de race, die zondag om 15.00 uur begint. Prins Bernhard, een neef van Willem-Alexander, is mede-eigenaar van het circuit in de Noord-Hollandse duinen.

Publiek

Verstappen stapte zondagmiddag na zijn ontmoeting in de pits met de koninklijke familie op een open truck. Samen met de andere coureurs werd hij langs de volgepakte tribunes op het circuit gereden. Bij het voorstellen van de coureurs was het grootste applaus vanzelfsprekend voor Verstappen. De Nederlander zwaaide naar zijn tienduizenden fans op de tribunes en filmde de volle tribunes met een kleine camera.

De Australiër Daniel Ricciardo (McLaren) kreeg ook veel applaus van het publiek. De oud-teamgenoot van Verstappen droeg een juichcape van een grote Nederlandse supermarkt. Die capes worden in Zandvoort uitgereikt aan alle bezoekers.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws