OMT: Stuur bij coronabesmetting niet meer hele klassen weg

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Het OMT adviseert het ministerie van Volksgezondheid om per 20 september de coronamaatregelen voor het primair onderwijs te versoepelen. Dat zegt kinderarts en OMT-lid Károly Illy in Trouw.

Op honderden basisscholen in het hele land stonden vlak na de zomervakantie meteen alweer hele klaslokalen leeg. Dit nieuwe schooljaar geldt nog steeds de regel dat een hele klas moet thuisblijven als één kind positief is getest op het coronavirus. Het zorgt voor grote problemen op scholen, die al kampen met achterstanden door de coronaperiode. Behalve voor de leraren en kinderen is dit ook voor ouders zwaar: zij moeten weer zorgen dat hun kind vanuit huis onderwijs krijgt.

Lees ook: Ook zij gaan voor het eerst naar school: Vince (4), Thom (11), Sam (17) en Sharon (41)

Maar deze moeilijkheden duren mogelijk niet lang meer: het OMT is het erover eens dat het kabinet rond 20 september verantwoord kan afkondigen dat voortaan leerlingen alleen nog moeten thuisblijven als ze in nauw contact zijn geweest met een besmet kind. Dat zegt Károly Illy, OMT-lid en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

Op 20 september komt demissionair minister Hugo de Jonge naar buiten met nieuwe richtlijnen.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen