Blije Virgil van Dijk: ’Vroege goal goed voor gevoel bij Turkse fans’

Virgil van Dijk. © ANP/HH

Virgil van Dijk was natuurlijk dik tevreden na de eclatante 6-1 zege van Oranje op Turkije. „We hebben laten zien dat we in de opbouw naar iets goeds zijn.”

Redactie

Dat zei de captain van het Nederlands elftal direct na de wedstrijd tegenover de NOS.

Lees ook: Rapport van Oranje: subliem duo valt op

„Over de eerste helft kunnen we alleen maar positief zijn”, sprak Van Dijk. „Als we de bal verloren, hadden we hem door het snelle druk zetten direct weer terug. Dat hadden we tegen Montenegro ook al goed gedaan.”

De aanvoerder zag Davy Klaassen al binnen de minuut de score openen. „Dat je vroeg scoort helpt natuurlijk ontzettend. Ook ten opzichte van het gevoel bij hun supporters, die komen er dan toch wat minder goed in. Als je de bal steeds snel terugwint, geeft dat een boost.”

Lees ook: Oranje pijnigt Turkije en zet stap richting WK

Memphis Depay. © Reuters

Een slordig momentje in de Nederlandse defensie, waar ook Van Dijk bij betrokken was, kostte Oranje nog een tegengoal in de slotminuut. „Ik had al geel en dan ga je er toch niet volle bak in, maar hij raakte me vol op mijn enkel”, zei Van Dijk, die Cengiz Ünder 6-1 zag maken. „Maar al met al was het een hele mooie avond. Er is bij ons geen enkele twijfel, over een maand wachten de volgende twee belangrijke wedstrijden.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws