Zeker 40 doden bij brand in Indonesische gevangenis

Een ambulance bij de ingang van het gevangeniscomplex.  Afbeelding: Telegraaf/Reuters

Een brand in een jeugdgevangenis nabij de Indonesische hoofdstad Jakarta heeft woensdag aan zeker veertig mensen het leven gekost. De brand is inmiddels geblust.

De brand brak uit in Blok C van het complex, waar gevangenen vastzaten wegens drugsgerelateerde misdrijven, en had een capaciteit van 122 mensen, aldus een woordvoerster. Ze zei niet hoeveel mensen aanwezig waren toen de brand uitbrak, maar bevestigde dat de gevangenis in zijn geheel overvol was. Het complex huisvestte immers meer dan 2000 gevangen, terwijl de capaciteit slechts 600 was.

Oorzaak

Volgens de lokale politie waren alle dodelijke slachtoffers gevangenen. Bij de brand zouden ook minstens tachtig mensen gewond geraakt zijn. De oorzaak van de brand wordt volgens de woordvoerster nog onderzocht. Wel is bekend dat de brand tussen 1 en 2 uur ‘s ochtends (lokale tijd) uitbrak.

De jeugdgevangenis staat in de plaats Tangerang, in de Indonesische provincie Banten, zo’n twintig kilometer buiten Jakarta.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu