Twee verdachten in Mallorca-zaak 60 dagen langer vast

Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

Het voorarrest van twee 18-jarige verdachten die mogelijk bij het uitgaansgeweld op Mallorca betrokken waren, is donderdag met zestig dagen verlengd. De raadkamer van de rechtbank in Lelystad heeft dat besloten.

De twee Hilversummers, die op 24 augustus werden aangehouden, worden verdacht van een poging tot doodslag en openlijk geweld in een horecagelegenheid in El Arenal op 14 juli. Het OM verdenkt ze daarnaast van het plegen van openlijk geweld later op de avond op de boulevard van de badplaats. Als gevolg van het geweld kwam de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven en raakten diverse anderen gewond.

Lees ook: De onzin van ‘zinloos geweld’ is na het doodschoppen van een toerist op Mallorca alweer actueel. Maar wat leren we ervan?

In totaal zijn in deze zaak nu zes verdachten aangehouden. Vier van hen worden verdacht van het medeplegen van doodslag. De raadkamer van de rechtbank besloot in augustus al het voorarrest van drie eerder aangehouden verdachten met negentig dagen te verlengen. De zesde verdachte komt volgende week voor de raadkamer. Na de drie maanden voorarrest volgt in de regel de eerste openbare zitting, die naar verwachting in de eerste helft van november plaatsvindt.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen