550 nieuwe vrachtwagens Defensie zijn te hoog, mogen weg niet op

De Scania Gryphus is te hoog. Afbeelding: Defensie

Defensie kan voorlopig geen gebruikmaken van 550 nieuwe vrachtwagens in combinatie met een speciale container. De combinatie van de Scania Gryphus vrachtwagen en de ISO-standaard 8-voet container blijkt net enkele centimeters te hoog om op de openbare weg te mogen.

Volgens de Wegenverkeerswet mogen voertuigen hoger dan 4 meter niet op de openbare weg. Het ministerie gaat nu ontheffing vragen waardoor de vrachtwagens met container toch „voor bepaalde tijd en specifieke routes in Nederland” de weg op mogen. Zolang hier geen toestemming voor is, blijft de combinatie in de garage.

De leverancier heeft aangegeven het probleem te zullen oplossen als uit zijn metingen ook blijkt dat de combinatie te hoog is, schrijft demissionair defensieminister Ank Bijleveld aan de Tweede Kamer. In juli meldde het ministerie nog aan de Kamer dat alle Scania’s op de openbare weg mogen rijden. Nieuwe metingen geven aan dat ze toch te hoog zijn, aldus de minister.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen