Onderzoek naar combinatie corona- en griepprik

Het Radboudumc in Nijmegen gaat uitzoeken hoe de verschillende coronavaccins met het griepvaccin kunnen worden gecombineerd. Het centrum begint een onderzoek met medewerking van 60-plussers, die elk najaar al worden opgeroepen voor een griepprik. Er zijn ook aanwijzingen dat de griepprik eveneens „enige vorm van bescherming” biedt tegen het coronavirus, aldus het centrum, maar dat wordt nog verder onderzocht.

Lees ook: Hoe staat het met de vaccinaties? Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente

„Versterken de vaccins elkaar, of juist niet? Welke volgorde van vaccinatie zorgt voor de meeste antistoffen tegen het coronavirus? En kunnen we de prikken tegelijk geven, of moet er juist een bepaalde periode tussen zitten? Dat zijn vragen waar we antwoorden op willen”, legt hoogleraar Interne geneeskunde Mihai Netea uit.

Het centrum zoekt nog 60-plussers voor het onderzoek Deelnemers moeten langer dan vier maanden geleden volledig gevaccineerd zijn tegen corona.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee