Noa Lang leidt Club Brugge naar koppositie in België

Noa Lang is op de rug van aanvoerder Hans Vanaken gesprongen. Afbeelding: Pro Shots.

Noa Lang heeft Club Brugge naar de koppositie in België geleid. Met twee treffers hielp de Nederlander zijn ploeg langs KV Oostende: 3-0.

Halverwege de eerste helft opende de oud-Ajacied op prachtige wijze de score. Hij nam een dieptepass van debutant Kamal Sowah goed aan en rondde daarna knap af: 1-0.

Het tweede doelpunt van de landskampioen nam Hans Vanaken na de rust voor zijn rekening. Oostende moest op dat moment al met tien man verder, nadat Steven Fortes op slag van rust na zijn tweede gele kaart moest vertrekken. In de slotfase tekende Lang voor de eindstand: 3-0.

Naast Lang kon ook Ruud Vormer op een basisplaats rekenen bij Club Brugge. Landgenoot Bas Dost mocht in de eindfase nog even meedoen.

Club Brugge ontvangt woensdag het sterrenensemble van Paris Saint-Germain in de eerste speelronde van de groepsfase van de Champions League.

Franse landskampioen Lille verliest bij FC Lorient

Landskampioen Lille heeft in de Franse competitie de tweede nederlaag geïncasseerd. De ploeg van de nieuwe trainer Jocelyn Gourvennec ging bij FC Lorient met 2-1 onderuit. De winnende treffer viel in de 87ste minuut en kwam op naam van Terem Moffi. Ploeggenoot Armand Lauriente (1-0) en de Turkse international Burak Yilmaz (1-1) troffen eerder in het duel doel.

Met 5 punten uit vijf duels beleeft Lille een teleurstellende seizoensstart. FC Lorient staat er met 8 punten beter voor. Bij de titelhouder speelde de Nederlandse verdediger Sven Botman de hele wedstrijd.

Lille begint dinsdag aan de groepsfase van de Champions League met een thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg, de club van trainer Mark van Bommel.

Door redactie

Al het voetbalnieuws lezen?

Dagelijks publiceren we meerdere artikelen over de #1-sport van Nederland. Onze verslaggevers volgen het internationale voetbal, de ontwikkelingen bij de betaald voetbalclubs in Limburg en we zijn te vinden op vele amateurvelden met wedstrijdverslagen, interviews en reportages. Voor slechts 1,04 per week kun je een digitaal abonnement nemen en al deze Plus-artikelen lezen.

Bekijk de actie-abonnementen