Mercedes-rijders blijven Verstappen ook in tweede vrije training nipt voor

Max Verstappen. Afbeelding: EPA

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd gereden in de tweede en laatste vrije training van de Grand Prix van Italië. De Mercedes-coureur was op het circuit van Monza 1.23.246 ruim 0.2 secinde sneller dan teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen reed de derde tijd, op ruim 0.4 seconde van Hamilton.

Ontevreden hoeft Verstappen niet te zijn. Belangrijkste doel van de training was het vinden van een goede afstelling voor de Grand Prix van morgen. Daar lijkt de Limburger in geslaagd gezien de goede rondetijden in de ‘long runs’. „Het is zaak straks in de sprintrace een goede uitgangspositie voor de race van morgen te veroveren. Mercedes heeft de snellere auto en zij zijn ook favoriet voor de overwinning, maar met een goede aanpak kunnen we een heel eind komen.”

De training werd halverwege een tijdlang stilgelegd na een crash van Carlos Sainz. De Spanjaard belandde om onverklaarbare reden met zijn Ferrari in de bandenmuur bij de Variante Ascari, kaatste terug en blokkeerde daarbij de baan. Sainz kwam met de schrik vrij, maar of zijn bolide tijdig gerepareerd is voor de sprintrace later vanmiddag (16.30 uur) is onzeker.

Door Ivo Op den Camp

Al het Formule 1-nieuws lezen?

Met een eigen verslaggever bij de Grand Prix's volgen we de Formule 1 met Max Verstappen het hele jaar op de voet. Voorbeschouwingen, analyses, interviews, achtergronden en reportages. Voor slechts 1,04 per week krijg je toegang tot al deze Plus-artikelen.

Bekijk de actie-abonnementen