66 deelnemers voor Onze Buurt 2021; jury kiest eind september de zes beste projecten

Het Blericks Zomer Doe Boek won vorig jaar de eerste prijs van Onze Buurt. Afbeelding: De Limburger

Aan Onze Buurt 2021 doen 66 projecten mee. De organisatie is tevreden over dit aantal: „Veel meer deelnemers dan vorige jaren stuurden uitgewerkte projectplannen, begrotingen of plantekeningen op.”

Uit alle inzendingen kiest de jury eind september de zes beste projecten. Die finalisten maken kans op maximaal 45.000 euro voor de uitvoer van het buurtproject.

In de zeskoppige jury zitten drie bestuurders van Limburgse woningbouworganisaties. Michiel Sluijsmans, Luc van den Berg en Sjraar Canjels, vormen ook het bestuur van Onze Buurt. In de jury zit ook gedeputeerde Madeleine van Toorenburg. De Provincie Limburg steunt het project als onderdeel van de Sociale Agenda 2025. Partner Oranje Fonds wordt vertegenwoordigd door Joke Meindersma. En Bert Vrolijk zit op eigen titel in de jury, vanwege zijn originele, kritische blik en kennis over het sociale middenveld.

Vorig jaar won Blericks Zomer Doe Boek de eerste prijs. De twee tweede prijzen gingen naar Hof van Heer in Maastricht en Aw Sjaol in Itteren.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen

Gemeenteberichten