Ajax moet van UEFA drie vogeltjes uit de kraag van het populaire reggae-shirt verwijderen

Het reggae-shirt van Ajax is populair. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Ajax heeft het populaire derde shirt moeten aanpassen. De club mag van de UEFA tijdens Europese wedstrijden niet met een afbeelding van drie vogeltjes in de kraag spelen.

Het derde shirt van Ajax is een eerbetoon aan Bob Marley en zijn nummer Three Little Birds, dat is uitgegroeid tot een van de lijfliederen van de aanhang van Ajax. Het shirt met de reggae-kleuren groen, geel en rood vindt gretig aftrek in binnen- en buitenland. Ajax heeft nog nooit een shirt zo vaak verkocht.

Logo

De UEFA ziet de drie vogeltjes als een andere uiting dan het toegestane clublogo, logo van de kledingsponsor en mouwsponsor. Ajax heeft de drie vogeltjes daarom uit de kraag moeten verwijderen. Het derde shirt is eigenlijk bedoeld voor Europese uitwedstrijden, zoals woensdag tegen Sporting Portugal in de Champions League.

Ajax speelde zaterdag in Zwolle ook al in reggae-kleuren omdat het blauwe uitshirt van de landskampioen te veel lijkt op het thuisshirt van PEC. De vogeltjes ontbraken toen al in de kraag.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen