Toeslagenouders krijgen ’persoonlijke’ excuses Rutte

Gedupeerden luisteren vanaf de publieke tribune tijdens het algemeen overleg in de Tweede Kamer over de langlopende kwestie rond het stopzetten van de kinderopvangtoeslag bij honderden ouders. Afbeelding: ANP/HH

Gedupeerde toeslagenouders krijgen een ’persoonlijke’ brief met excuses van demissionair premier Rutte en staatssecretaris Van Huffelen (Financiën).

Dat zegt de staatssecretaris in een video op Twitter: „Als je iets fout doet, dan moet je excuses aanbieden. Niet alleen in een videobericht, maar ook zwart op wit op papier.”

Een eerste groep van 200 ouders kan de komende tijd daarom een brief verwachten van Van Huffelen en Rutte. „Hierin schrijven we dat u geen fraudeur bent en dat wij fouten hebben gemaakt in onze manier van werken bij de kinderopvangtoeslag”, zegt de staatssecretaris.

Lees ook: Kabinet wil private schulden ouders kwijtschelden: Mariska (37) uit Born en haar gezin dromen weer van een vakantie

Leed

„We hebben veel leed veroorzaakt. We hebben veel ouders boos gemaakt. We hebben ons als een onbetrouwbare overheid gedragen, met alle gevolgen van dien”, vertelt Van Huffelen. „Daar horen ook excuses bij. Daar hoort ook een verklaring bij dat u geen fraudeur bent.”

„Met de compensatie, met de kwijtschelding van schulden en met deze brief halen we het door ons aangerichte leed niet weg”, weet de staatssecretaris. „Maar het kan u wel helpen, hopen we, met de opbouw van een nieuw leven.”

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu