Horecabranche: opening clubs tot middernacht verandert niets

Voorzitter Robèr Willemsen (links) en directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland lopen naar de rechtbank voor een kort geding tegen de Staat. Afbeelding: ANP

Nachtclubs en discotheken blijven eigenlijk gewoon gesloten, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) over uitgelekte kabinetsplannen om de nachthoreca tot middernacht weer te openen. Directeur Dirk Beljaarts spreekt ook van „een draai van het kabinet vanwege het kort geding dat ze dachten te gaan verliezen”.

Die rechtszaak was eerder op de dinsdag. Daarin eiste KHN van de Staat dat nachtclubs en discotheken weer open mogen zonder sluitingstijd. De rechter doet daar vrijdag uitspraak over. Het nieuws over de beperkte heropening van clubs maakt die zaak volgens Beljaarts niet overbodig, omdat dansgelegenheden belemmerd blijven door de sluiting om middernacht.

Lees ook: Ook discotheken en clubs mogen straks open, maar tot middernacht

De nieuwe mogelijkheden voor discotheken zijn volgens de branchevereniging geen verruiming voor de zwaar getroffen ondernemers. „Dit is eigenlijk net zo erg als de complete sluiting”, zegt Beljaarts. „Wat ga je tussen 22.00 uur en 00.00 uur doen? Want eerder begint het nachtleven niet. Er gaan geen ontbijtjes geserveerd worden.”

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen