Onderzoek: 40 procent Duitse kiezers zweeft nog

Olaf Scholz, Annalena Baerbock en Armin Laschet (vlnr) aan het begin van het zogenaamde ’Triell’. © EPA

Ongeveer vier op de tien Duitse stemgerechtigden weten nog niet op wie zij gaan stemmen bij de parlementaire verkiezingen van 26 september, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Allensbach.

Redactie

In de twee weken voor de verkiezingen van 2017 wist 35 procent van de kiezers nog niet op wie te stemmen en in 2013 was dat 24 procent.

Lees ook: Links wint Duits verkiezingsdebat, leider CDU maakt weinig indruk

Twee van de drie zwevende kiezers zeggen dat geen van de potentiële plaatsvervangers van bondskanselier Angela Merkel overtuigend overkomt. Sommigen denken dat er nog veel kan gebeuren in aanloop naar de stembusgang.

Onder de kiezers die wel weten wie hun stem krijgt, staat de sociaaldemocratische SPD van Olaf Scholz er het beste voor. Hij krijgt ongeveer 25 procent van de kiezers. Armin Laschet, de opvolger van Merkel bij het conservatieve blok CDU/CSU, krijgt met zijn partij 21 procent van de kiezers. De Groenen van Annalena Baerbock staan op 17 procent.

Lees ook: Blamage voor CDU-kandidaat Armin Laschet: slopen boomhutten voor bruinkoolgroeve was illegaal

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws