Oktoberfeest Sittard gaat eenmalig door als openluchtfeest

Oktoberfeest in Sittard van 2019. Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Het Oktoberfeest in Sittard gaat dit jaar door. Eenmalig onder een nieuwe naam en als openluchtfeest. Bezoekers kunnen 22 tot met 27 oktober genieten van het Wiesnfest Sittard.

Dat maakt de organisatie van het Oktoberfeest dinsdagavond bekend. Het demissionaire kabinet maakte dinsdag bekend dat festivals en evenementen weer op volle capaciteit mogen draaien. Wél moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs (zoals een QR-code of recente negatieve testuitslag) kunnen tonen.

Lees ook: Sein Oktoberfeest Sittard nog niet op groen, kaartverkoop ligt tot nader order stil

„Gezien de bijzondere tijd waarin we nog steeds verkeren en de korte voorbereidingstijd die ons nog rest na de persconferentie van 14 september, heeft ons doen besluiten dat het Oktoberfeest Sittard zoals het voorgaande jaren georganiseerd werd, eenmalig wordt getransformeerd naar een groot open-air Wiesnfest”, schrijft de organisatie op Facebook. De grote feestpaviljoens, de parades en Schutterij- en Gildenoptochten komen daardoor te vervallen. „Maar er blijft nog genoeg over voor de rasechte Oktoberfeestfan.”

De organisatie laat weten te gaan werken met Testen voor Toegang en CoronaCheck App. Er worden geen tenten geplaatst, maar twee grote overkappingen. „Dit jaar wordt het echt dansen ‘unter den sternen Himmel’.” Er komt ook een kermis, maar die heeft een aparte entree naast de ingang voor het Wiesnfest.

De kaartverkoop start vanaf 24 september.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen
Sittard-Geleen

Gemeenteberichten