Ministerie van Justitie afgesloten vanwege protest, ook NOS-satellietwagen belaagd

Afbeelding: VRPRESS

Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) is dinsdagavond hermetisch afgesloten vanwege een groep corona-demonstranten. Daarbij werd niet alleen het pand belaagd, onder andere met zwaar vuurwerk, maar moest ook een satellietwagen van de NOS het ontgelden.

Tijdens de persconferentie was volgens aanwezigen veel herrie te horen, werd er vuurwerk richting het ministerie gegooid en richtten demonstranten hun woede op een satellietwagen. Personeel dat daarin zat moest wegvluchten en is in veiligheid gebracht in het ministeriegebouw. Volgens ooggetuigen ging het om ’hooligantypes met pitbulls’ die voor een dusdanig onveilige sfeer zorgden dat medewerkers uit de wagen vluchtten.

„Vanwege de veiligheidssituatie is het pand inmiddels hermetisch afgesloten”, laat een van de aanwezigen weten. Onder andere journalisten, ambtenaren en bewindslieden zitten nog binnen. De politie Den Haag bevestigt dat er vuurwerk is afgestoken. „We hebben nog geen aanhoudingen verricht. Er staan nog wat groepjes demonstranten buiten, maar anderen vertrekken momenteel weer.”

In het ministerie, waar de persconferentie plaatsvond, zijn nog ambtenaren en journalisten aanwezig.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen