Belgische vrouw spookrijder op A76, rijbewijs ingevorderd

De spookrijder die dinsdagavond een ongeval veroorzaakte op de A76 ter hoogte van de afslag Nuth/Schinnen is aangehouden.

Het gaat om een 40-jarige vrouw uit Hasselt. Het rijbewijs van de Belgische automobiliste is ingevorderd. De politie onderzoekt nog waarom ze tegen het verkeer inreed. Dat zou ze vanaf de turborotonde bij Nuth hebben gedaan.

Lees ook: Ongeval met meerdere auto’s door spookrijder op A76

Bij het incident, dat rond kwart over tien op de snelweg plaatsvond, werden zeker drie voertuigen betrokken die allen ernstige schade opliepen. De aangehouden bestuurster is na het ongeval opgenomen in het ziekenhuis. Ook de bestuurder van een van de andere bij de botsing betrokken auto’s is met verwondingen afgevoerd.

De politie heeft testen afgenomen om vast te stellen of de vrouw onder invloed was. Ook opzet is een onderzoeksrichting.

Oriëntatieproblemen (vooral bij ouderen) of roekeloosheid (vooral bij jongeren) zijn volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid de meest voorkomende oorzaken van spookrijden.

De A76 was na het ongeluk urenlang afgesloten in de richting van Geleen naar Aken.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen
Beekdaelen

Gemeenteberichten