Wethouders zetten tandje bij: Beekdaelen gaat met een bestuurder minder verder

Tot de gemeenteraadsverkiezingen telt Beekdaelen een wethouder minder na het vertrek van Roy van der Broek.  © Bas Quaedvlieg / archief De Limburger

Beekdaelen -

Na het vertrek van CDA-wethouder Roy van der Broek moeten enkele andere bestuurders in Beekdaelen extra uren gaan werken. Dat levert de gemeenten een kleine besparing op.

Geertjan Claessens

Drie wethouders in Beekdaelen zijn de komende maanden meer in touw. John Essers (GroenLinks/PvdA), Peter Janssen (CDA) en Jos Timmermans moeten samen ruim twintig uren per week extra gaan werken nadat CDA-wethouder Roy van der Broek overstapte naar afvalbedrijf RD Maasland in Midden-Limburg. Daardoor daalt het aantal wethouders van zes naar vijf.

Lees ook: Roy van der Broek stopt als wethouder in Beekdaelen

De overblijvende bestuurders verdelen de taken van Van der Broek, waaronder economie, groen, grondzaken, openbare werken en participatiewet, zodat er voor de resterende raadsperiode geen nieuwe bestuurder hoeft te worden aangesteld. Dat levert een besparing op van 23 mille. Over een half jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen, waarna een nieuw bestuur aantreedt. Dan zouden wethouders die niet terugkeren en nu meer uren gaan werken wel aanspraak kunnen maken op meer wachtgeld.

Overigens krijgt ook burgemeester Eric Geurts er enkele taken bij, waaronder toerisme, burgerparticipatie en zelfsturing. Geurts krijgt hiervoor geen extra uren, hij werkte al fulltime.

Na het bekendworden van de overstap van Van der Broek zeiden de partijen in de gemeenteraad al dat ze geen nieuwe wethouder wilden aanstellen. Omdat die in het half jaar tot de verkiezingen ingewerkt zou moeten worden, leek dat niet zinvol. De gemeenteraad moet nog instemmen met de nieuwe taakverdeling.

Meest gelezen

Beekdaelen

Gemeenteberichten