Franse strijdkrachten doden leider van Islamitische Staat Sahara

Een Franse soldaat in Mali. 

Een Franse soldaat in Mali. © ANP/HH

Het Franse leger heeft de leider van de Islamitische Staat in de Sahara, Adnan Abu Walid al-Sahrawi, gedood. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron in de nacht van woensdag op donderdag bekendgemaakt.

Redactie

„Dit is weer een groot succes in onze strijd tegen terroristische groeperingen in de Sahel”, schreef Macron op Twitter. Delen van die instabiele regio, waar ook Mali onder valt, zijn in handen van militanten die banden hebben met al-Qaeda en Islamitische Staat.

Frankrijk, dat sinds 2013 militairen in het gebied heeft gestationeerd, voert vaker aanvallen uit op jihadisten in de regio. In juni van dit jaar doodden Franse militairen in Mali een jihadist die verantwoordelijk werd gehouden voor het ontvoeren en vermoorden van twee Franse journalisten in 2013. Eind vorig jaar brachten Franse troepen er een belangrijke terroristenleider om die „een historische figuur binnen de jihadistische beweging in de Sahel” zou zijn.

Het aantal Franse militairen in het gebied wordt de komende tijd teruggeschroefd omdat de Franse operatie plaats zal maken voor een internationale.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws