Wilde achtervolging met schoten vanuit auto’s in centrum Maastricht

Op verschillende plekken in het centrum van Maastricht is donderdagavond geschoten, waarschijnlijk vanuit rijdende auto’s. De politie heeft vijf verdachten aangehouden, er raakte niemand gewond.

Twee auto’s waren in achtervolging met elkaar, waarbij de ene wagen de andere enkele keren heeft geramd. De politie lukte het om beide auto’s op de Boschstraat klem te rijden; alle inzittenden zijn naar het politiebureau overgebracht waarbij vijf personen dus zijn aangehouden. Het is nog niet duidelijk wie er achter het stuur heeft gezeten en wie heeft geschoten en waarmee. De politie doet onderzoek naar de rol en betrokkenheid van de arrestanten bij het incident.

Het gaat om vijf mannen uit Maastricht van 21 (tweemaal), 26, 30 en 32 jaar. De vijf worden gehoord om achter de toedracht van het geweldsincident te komen.

Schoten uit auto’s

Bij de politie kwamen rond 23.00 uur meldingen binnen over meerdere schietpartijen in de stad. Er werd alarm gegeven in de omgeving van het Sterreplein en de Maasboulevard, waar twee voertuigen met hoge snelheid elkaar volgden en op elkaar zouden hebben geschoten. Waarschijnlijk voerde de achtervolging over de Wilhelminabrug naar de andere oever van de Maas. Volgens de politie is duidelijk dat daarbij de achterste auto de voorste een aantal keer heeft geramd.

Niemand gewond

Bij het incident is volgens de politiewoordvoerder niemand gewond geraakt. De politie doet onderzoek in de Boschstraat en op het Sterreplein. Verschillende eenheden zijn opgeroepen om te assisteren.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen
Maastricht

Gemeenteberichten