Gerd Leers gaat met dochter Sarah de markt op in Brunssum

Schrijfster Sarah Leers. © Peter Schols

Brunssum -

Wie kort geleden had voorspeld dat Gerd Leers in de keramiek zou stappen, was vreemd aangekeken. Wie had gezegd dat hij tegelijkertijd met zijn dochter in Brunssum boeken zou verkopen, was gek verklaard. Beiden zijn echter vanaf zaterdag een fait accompli.

Stefan Gillissen

Aan de Kerkstraat, op de plek waar voorheen de wasmachinefabriek Victoria stond, verkoopt de oud-burgemeester met zijn dochter Sarah een bijzonder boek. Het is de debuutroman van Sarah: Victoria. Een soort levenswerk noemt de schrijfster het bijzonder goed ontvangen boek.

Lees ook: Van May Leers tot Gerd Leers: succes, verraad, macht en tragiek in roemruchte dynastie Brunssum

„In mijn familie werd altijd gezegd: er moet ooit een boek komen. Tijdens mijn research vond ik een oud interview uit het Limburgs Dagblad waarin mijn grootvader May zei: over mijn leven zou je een boek kunnen schrijven. Dit verhaal móést de wereld in, dat voelde ik heel sterk. Ik zie het als een soort levenswerk.”

De verkoop vindt plaats vanuit een kraampje op de Kerkstraat, tussen 11 en 15 uur.

Vrijdag werd in het Maastrichtse winkelcentrum Entre Deux een pop-up zaak voor het goede doel geopend. Keramiek uit een verlaten fabriek in Maastricht wordt daar verkocht. Een deel van de opbrengsten gaat naar Stichting De Knoevel, die verwendagen verzorgt voor gezinnen met langdurig zieke kinderen uit Zuid-Limburg.

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten