Gepasseerde Vormer wilde aanvoerdersband Club Brugge inleveren

Ruud Vormer. © Hollandse Hoogte / AFP

Brugge -

Ruud Vormer was zo teleurgesteld dat hij woensdag geen basisplaats had bij Club Brugge in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, dat hij zijn aanvoerdersband wilde inleveren. Trainer Philippe Clement wist de oud-speler van Roda JC echter te overtuigen om daarvan af te zien.

redactie

„Hij was heel emotioneel twee dagen voor de wedstrijd”, zei Clement vrijdag tegen Sporza. „Na de tactische training vertelde hij dat hij het er moeilijk mee had. En dat hij zichzelf de vraag stelde of hij wel aanvoerder moest blijven. Ik zei hem dat hij zeker onze captain moest blijven. Er zijn ook andere aanvoerders die niet elke wedstrijd spelen voor hun club, zoals Marco Reus bij Dortmund. Ik heb Ruud gezegd dat hij beter een avondje moest nadenken voordat hij een definitieve beslissing zou nemen. De volgende dag kwam hij vertellen dat hij aanvoerder wilde blijven.”

Vanaf de bank zag Vormer (33) hoe zijn teamgenoten de sterrenploeg van PSG, met Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé, op 1-1 hield. De Belg Hans Vanaken, die het doelpunt van Brugge maakte, droeg de band. Vanwege een achillespeesblessure ontbreekt de viervoudig international van Oranje zaterdag ook bij de Belgische koploper in de competitiewedstrijd tegen Charleroi.

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Kom dat Schot - Afl 06 - 16 september. © De Limburger

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws