Vlaams minister weigert vergunning bouw gascentrale in Rotem

Interimvoorzitter Roel Salden van dorpsplatform Grevenbicht wijst naar de Belgische overzijde van de Grensmaas waar RWE de centrale wil bouwen. Afbeelding: Archieffoto Mitchell Giebels

De Vlaamse minister van Energie heeft in beroep de vergunning voor de bouw van een tientallen meters hoge gascentrale in Rotem, vlak over de Belgische grens bij Grevenbicht, geweigerd.

De Duitse energiereus RWE was in beroep gegaan tegen het besluit van het provinciebestuur van Belgisch-Limburg, in april van dit jaar, om geen vergunning te verlenen. Die aanvraag werd vorig jaar ingediend door het Vlaamse bedrijf Belgische Dils-Energie, die inmiddels is overgenomen door RWE.

Lees ook: Fel verzet tegen en ernstige zorgen om bouw energiecentrale vlak over Belgische grens

Tegen de plannen voor de gasgestookte energiecentrale met een schoorsteen van 75 meter hoogte, werd behalve door bewoners in de Belgische grensstreek ook door de dorpsraad van Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk fel geprotesteerd. Het gemeentebestuur van Dilsen-Stokkem is ook tegen de komst van de centrale.

Door Sjak Planthof

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen

Gemeenteberichten