Valse start voetbalsters Oranje in WK-kwalificatie

Vivianne Miedema ziet lijdzaam toe hoe Oranje worstelt tegen Tsjechië. De topscorer zou in de slotfase nog de 1-1 gelijkmaker voor haar rekening nemen. Afbeelding: ANP

De Nederlandse voetbalsters zijn de kwalificatiereeks voor de wereldtitelstrijd begonnen met een teleurstellend gelijkspel. Tegen Tsjechië kwam de favoriet in de Euroborg van FC Groningen niet verder dan 1-1.

Kort na de hervatting kwam Tsjechië op voorsprong dankzij Andrea Stasková. In de eerste fase al had de thuisclub legio kansen gemist. Pas in de 83e minuut kwam Oranje langszij, dankzij topscorer Vivianne Miedema.

Nieuwe coach

Het was de eerste wedstrijd van Oranje onder leiding van Mark Parsons. De Engelsman volgde deze zomer de succesvolle Sarina Wiegman op als bondscoach.

De eindronde wordt in 2023 gespeeld in Nieuw-Zeeland en Australië. De volgende wedstrijd in de reeks van Oranje is tegen IJsland, komende dinsdag.

Nederland is al geplaatst voor het Europees kampioenschap, dat volgend jaar in Engeland wordt gehouden. Bij de Olympische Spelen van Tokio werd Oranje in de kwartfinale uitgeschakeld door de Verenigde Staten.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen