Het OLS-gevoel in duizend puzzelstukjes

Afbeelding: Lé Giesen

Voor alle Limburgers die het Oud-Limburgs Schuttersfeest nu al twee jaar moeten missen, heeft het Venlose Akkermansgilde een speciale OLS-puzzel laten maken.

De puzzel is ontworpen door illustrator Leon Peeters, die eerder dit jaar enkele Venlose carnavalspuzzels op de markt bracht om het leed van een jaar zonder vastelaovend iets te verzachten.

„Het schutterijwezen ligt nu twee jaar stil”, zegt initiatiefnemer Bert Kok, oud-voorzitter van de Venlose schutterij. „We missen de spanning van het schieten en de gezelligheid eromheen.”

Dat gemis heeft Leon Peeters in zijn herkenbare huisstijl treffend verbeeldt. Met de puzzel willen de Venlose Akkermannen hun duizenden gildebroeders en -zusters in Nederland en België een hart onder de riem steken. Het OLS-bestuur reageerde enthousiast.
Naast D’n Um staat ook voorzitter Ger Koopmans op de puzzel afgebeeld, naast een koningspaar.
Ook de bielemannen, vendeliers, marketensters, schietbomen, de feesttent en het onvermijdelijke glaasje bier ontbreken niet.

De enige echte OLS-puzzel kost 19,95 euro, exclusief verzendkosten en is te bestellen via www.akkermansgilde.com. Een klein deel van dit bedrag vloeit in de clubkas en wordt gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen, waarmee de vereniging haar accommodatie op de Groote Heide wil verduurzamen.

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen

Gemeenteberichten