Enorme tegenvaller voor Basketbal Academie Limburg: Andrew Eudy keert niet terug

De geblesseerde Eudy. Afbeelding: Jos van Moorsel

Andrew Eudy keert definitief niet terug bij Basketbal Academie Limburg (BAL). De knieblessure van de Amerikaan is dermate ernstig dat hij geopereerd moet worden waarna er een lange herstelperiode volgt.

BAL is inmiddels begonnen met het zoeken naar een Amerikaanse vervanger maar het zal even duren voordat die speelgerechtigd is. Nadat er een opvolger is gevonden moet daar een werkvergunning voor worden aangevraagd, een procedure die tijd vergt.

Lees ook: Drama voor BAL-speler Eudy: via raketten op Jeruzalem naar een blessure in Kerkrade

Hoewel er voorzichtig rekening mee werd gehouden dat de powerforward zou afhaken blijft het een enorme tegenvaller voor de Weerter ploeg. ,,Zowel Andrew als Chris (Hudson – red.) zijn veel sneller dan we gewend zijn in de groep geïntegreerd. Dan is het extra vervelend als een van de twee Amerikanen nu al definitief afhaakt”, aldus coach Radenko Varagic die zondag met zijn team voor de Supercup tegen ZZ Leiden speelt.

Andrew Eudy begrijpt de keuze van de bekerwinnaar om hem te vervangen. ,,Dit is een zware klap voor mij maar ik wil ook dat de club dit seizoen goed kan gaan presteren. Dan is het logisch dat ze nu verder kijken.”

Door Paul Vek

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen