Viroloog: festivals op volle capaciteit in buitenlucht veilig

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Viroloog van het Amsterdam UMC Menno de Jong vindt het persoonlijk een goed idee dat buitenfestivals vanaf 25 september weer op volle capaciteit mogen draaien, in plaats van het huidige maximumbezoekersaantal van 75 procent.

Volgens hem is het lage aantal besmettingen dat plaatsvond tijdens het drukbezochte Formule 1-weekend in Zandvoort een bewijs dat grote evenementen in de buitenlucht veilig zijn. Dat meldt de Amsterdamse nieuwszender AT5.

De Jong reageert hiermee op de kritiek van de evenementenbranche op de ongelijke behandeling. De laatste weken ging de branche meermaals de straat op om te protesteren tegen de huidige coronabeperkingen.

De Jong: „Ik snap de kritiek, als je ook kijkt wat er in Zandvoort is gebeurd, het Formule 1-weekend wat eigenlijk een openluchtfestival was. Weliswaar geplaceerd, maar we hebben ook gezien dat dat een relatief begrip is. Als je ziet dat het aantal infecties naar aanleiding van het Formule 1-weekend heel erg meevalt, dan moeten we daar ook van leren.”

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen