Herdenking bij monument Abdij Lilbosch voor omgekomen vliegtuigbemanningen

Het monument nabij Abdij Lilbosch. Afbeelding: Glyn Elston

De Stichting Op Vleugels der Vrijheid houdt op zondag 26 september de jaarlijkse herdenking bij het monument nabij Abdij Lilbosch aan de Pepinusbrug 6 in Pey-Echt.

Op 3 september 2006 werd op initiatief van de Stichting op Vleugels der Vrijheid een monument bij Abdij Lilbosch te Echt (Pey) onthuld. Dit monument, onthuld op 3 september 2006 vormt, samen met inmiddels zes gedenktekens op plaatsen in de gemeente Echt-Susteren waar geallieerde vliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort, een eerbetoon aan de vliegtuigbemanningsleden die in de donkere dagen uit onze geschiedenis hun leven hebben gegeven voor het herwinnen van onze vrijheid. Al vele jaren bezoeken de bestuursleden van de Stichting op Vleugels der Vrijheid op de zaterdag voorafgaande aan de herdenking alle eerder genoemde gedenktekens en het graf van Flight Lieutenant John Arkle (Royal Air Force) op het kerkhof bij de Amelbergakerk in Susteren om op deze plaatsen een krans te leggen en even stil te staan bij de verschillende situaties waarbij deze militairen zijn omgekomen.

Naast de genodigden en belangstellenden neemt dit jaar wederom een groep bewoners van het AZC in Echt deel aan de herdenking. Ook zal een tweetal personen uit deze groep en twee leerlingen van het Connect College in Echt een toespraak houden tijdens de herdenking.

De herdenkingsceremonie duurt van 13.30 tot 14.45 uur en wordt muzikaal opgeluisterd door de koninklijk erkende Fanfare St. Joseph uit Pey. Tijdens de herdenking zullen toespraken worden gehouden, kransen/ bloemstukken worden gelegd en een moment stilte in acht worden genomen voor de omgekomenen. Aansluitend aan de herdenking worden alle deelnemers uitgenodigd om zich naar het open veld tegenover de Abdijwinkel te begeven voor het aanschouwen van een overvliegende Spitfire uit de historische verzameling van de Koninklijke Luchtmacht.

Info: www.opvleugelsdervrijheid.nl

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen
Echt-Susteren
  1. De artikels worden geladen...

Gemeenteberichten