Hooligans slaan toe bij woning van Feyenoord-directeur

Mark Koevermans, directeur van Feyenoord. Afbeelding: ANP

In de aanloop naar de overwinning van Feyenoord in Eindhoven blijken vandalen het huis van directeur Mark Koevermans te hebben bezocht.

Er werden zondagnacht meerdere ruiten van de voordeur van het huis van de voormalige tennisprof in Bergschenhoek ingegooid. Kort voor de nachtelijke vernieling was al op de deur RJK gespoten. De politie meldt dat er nog geen verdachten zijn opgepakt.

Hooligans

Deze lettercombinatie staat voor Rotterdam Jongeren Kern. Dat is sinds de jaren negentig van de vorige eeuw een verzamelnaam voor de jonge hooligans van de Stadionclub. Recentelijk werd de graffiti ook aangebracht op de sportschool van de oprichter van de Roze Kameraden en het gebouw van homobelangenvereniging COC in Rotterdam. Deze acties worden beschouwd als protest tegen een aparte Feyenoord-fanclub voor de LHBTI-gemeenschap. Voor deze bekladdingen zijn nog geen arrestaties verricht.

Nieuw stadion

De vernielingen aan het huis van Mark Koevermans lijken verband te houden met de weerstand binnen een deel van het Legioen tegen de bouw van een nieuw stadion. In dezelfde nacht werden op de stoep voor een woning in Rijswijk ook leuzen geklad. Het gaat om het huis van een van de ‘Vrienden van de Maas’, die voorstander zijn van Feyenoord City.

Koevermans kwam vorige week ook onder vuur te liggen, omdat hij wilde dat de grasmeester van De Kuip een sanctie kreeg opgelegd. De man had een inmiddels overleden fan in de rust van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles toegang tot het veld gegeven om afscheid van het publiek te nemen.

Door Redactie

Al het voetbalnieuws lezen?

Dagelijks publiceren we meerdere artikelen over de #1-sport van Nederland. Onze verslaggevers volgen het internationale voetbal, de ontwikkelingen bij de betaald voetbalclubs in Limburg en we zijn te vinden op vele amateurvelden met wedstrijdverslagen, interviews en reportages. Voor slechts 1,04 per week kun je een digitaal abonnement nemen en al deze Plus-artikelen lezen.

Bekijk de actie-abonnementen