Barcelona ontsnapt in slotfase aan nederlaag

De druk op Koeman zal alleen maar toenemen. Afbeelding: Getty Images

Barcelona heeft in de Spaanse competitie maandagavond twee punten verspeeld tegen Granada.

In Camp Nou kwam de thuisclub niet verder dan 1-1. Pas in de slotminuten wist de formatie van trainer Ronald Koeman een nederlaag te voorkomen. Barcelona verloor vorige week thuis in de Champions League van Bayern München (0-3).

Andere verdedigers

Vergeleken met het vorige duel in de competitie had trainer Ronald Koeman vier andere verdedigers opgesteld. Domingos Duarte kon daarvan al na een minuut of 2 profiteren door Granada op 0-1 te zetten. De Portugees kon vrijstaand inkoppen, na een voorzet van Sergio Escudero.

Overwicht

In de 10de minuut was Jorge Molina dichtbij de 0-2, maar de aanvoerder schoot in kansrijke positie net over het doel van Marc-André ter Stegen.

Daarna kreeg Barcelona een overwicht, maar dat resulteerde in het restant van de eerste helft slechts in een inzet op de paal van Sergi Roberto. Na de hervatting was Luuk de Jong in eerste instantie dichtbij de gelijkmaker, maar hij kopte over. Ronald Araújo slaagde er in de 90e minuut wel in met het hoofd te scoren.

Frenkie de Jong en Memphis Depay waren basisspelers bij Barcelona. Luuk de Jong viel meteen na rust in.

Door redactie

Al het voetbalnieuws lezen?

Dagelijks publiceren we meerdere artikelen over de #1-sport van Nederland. Onze verslaggevers volgen het internationale voetbal, de ontwikkelingen bij de betaald voetbalclubs in Limburg en we zijn te vinden op vele amateurvelden met wedstrijdverslagen, interviews en reportages. Voor slechts 1,04 per week kun je een digitaal abonnement nemen en al deze Plus-artikelen lezen.

Bekijk de actie-abonnementen