Limburgse Veteranendag in Roermond dit jaar zonder parade, herdenking is live te volgen via livestream

De gebruikelijke parade door de binnenstad van Roermond gaat dit jaar niet door. Afbeelding: archieffoto Jeroen Kuit

De Limburgse Veteranendag, die normaal in juni plaatsvindt maar vanwege de coronamaatregelen over de zomer werd heen getild, wordt zaterdag 25 september gehouden in Roermond. De organisatie heeft gekozen voor een sobere invulling.

Dat betekent dat de gebruikelijke parade door de binnenstad niet doorgaat. De reünie, die normaal gesproken op het Munsterplein in hartje stad plaatsvindt, wordt verplaatst naar het Nationaal Herdenkingspark aan de Maastrichterweg in Roermond, waar ook de herdenking wordt gehouden. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het orkest van de Koninklijke Marechaussee. „De Limburgse Veteranendag is dit jaar een gecontroleerd evenement dat alleen toegankelijk is voor veteranen uit heel de provincie, hun partners en genodigden die zich hiervoor vooraf hebben aangemeld. We hopen het evenement in 2022 weer in gebruikelijke vorm te kunnen houden”, aldus een woordvoerder namens de organiserende stichting.

De herdenking op 25 september duurt van 11.00 tot 12.15 uur en is via een livestream te volgen.

Door Rob van Deurzen

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen

Gemeenteberichten