‘Misbruik-oppas uit Herkenbosch had verklaring van goed gedrag’

Afbeelding: ANP XTRA

De 52-jarige oppas die zeven jonge kinderen zou hebben misbruikt in en rond Eindhoven, werkt op een alarmcentrale. Ze had bovendien een verklaring van goed gedrag, al is die niet verplicht op speciale websites voor oppaswerk, meldt het Eindhovens Dagblad.

De vrouw is afkomstig uit Herkenbosch. Een man, met wie ze de beelden van het misbruik deelde, woont in Heel. Naast het misbruik worden de twee verdacht van bezit van kinderporno. De vrouw werkt volgens haar sociale media bij een alarmcentrale, waar bedrijven en particulieren naartoe kunnen bellen in het geval van bijvoorbeeld een inbraak.

Nauwelijks controle

Bij de websites waar ouders een oppas voor hun kinderen kunnen zoeken vindt volgens de krant nauwelijks controle plaats. Een oppas die zich aanmeldt, lijkt bijvoorbeeld niet te worden gescreend. Verder bestaat er in Nederland geen branchevereniging. En in tegenstelling tot de kinderopvang is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) niet verplicht.

Lees ook: Oppas voor de kleine: Wie haal je in huis via de ‘oppas-Uber?’

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen