Laagst aantal coronapatiënten in ziekenhuizen sinds 24 juli, ook aantal positieve tests daalt verder

Afbeelding: Hollandse Hoogte / Rob Engelaar Rob Engelaar

Het aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal gedaald tot 532, het laagste aantal sinds 24 juli.

Dat zijn er 46 minder dan dinsdag, is te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares daalde het aantal Covidpatiënten met 14 tot 186. Eind juli lagen er voor het laatst zo weinig mensen met corona op de ic’s. Op de verpleegafdelingen liggen nu 346 coronapatiënten, 32 minder dan een dag eerder.

Intensive care

Afgelopen etmaal werden op de ic’s 18 nieuwe coronapatiënten binnengebracht. Op de verpleegafdelingen werden 23 mensen opgenomen, het laagste aantal sinds half juli. Het LCPS voorspelde eerder deze week dat de bezetting de komende tijd op zowel de ic als in de kliniek zal dalen.

Precies een jaar geleden lagen er 420 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 112 minder dan nu. Daarna liepen de opnames echter hard op. Begin januari hielden bijna 2900 Covidpatiënten bedden bezet op de verpleegafdelingen en ic’s. Vorige week donderdag waren het er voor het eerst in lange tijd minder dan 600.

Positieve tests

Het RIVM heeft afgelopen etmaal 1935 positieve coronatests geregistreerd. Dat zijn er 441 minder dan vorige week woensdag, een daling van bijna 19 procent. Het zevendaags gemiddelde is met het lagere cijfer erbij ook weer verder gedaald, tot 1839 besmettingen per etmaal.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu becijferde dinsdag in een wekelijkse update dat het aantal coronabesmettingen in de zeven dagen daarvoor met 16,5 procent was gedaald. In alle leeftijdsgroepen zag het instituut een afname. Onder kinderen was in de eerste weken van het schooljaar nog een fikse toename, maar inmiddels daalt het aantal besmettingen daar ook weer. Kinderen van 5 tot en met 14 jaar vormen wel nog steeds de groep met het hoogste aantal besmettingen.

Het aantal aan corona gerelateerde sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met vier. Dat wil niet zeggen dat al die mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want het duurt een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd. Op dinsdag meldde het RIVM vijf sterfgevallen.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen