Burgemeester Roel Wever gastspreker op Dag van de Onmisbaren

Burgemeester Roel Wever. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De Heerlense burgemeester Roel Wever is zaterdag op de RDM-campus in Rotterdam een van de sprekers tijdens de Dag van de Onmisbaren.

Andere gastsprekers zijn z’n Rotterdamse en Bredase collega’s Ahmed Aboutaleb en Paul Depla (een van Wevers voorgangers in Heerlen). En verder Pieter Omtzigt, Jan Terlouw, Renske Leijten en Chris Blok. De dag is georganiseerd door de FNV, die voor deelnemers bussen inzet naar de manifestatie. Voor een gastvrije ontvangst zorgen schoonmaakster Khadija Hyati, vuilnisman Marco Groenewoud en gehandicaptenbegeleidster Maaike Metsje Visser. Zij zijn ‘het gezicht’ van het boek ‘De Onmisbaren’ van de Heerlense SP-leider en voormalig partijvoorzitter Ron Meyer. Dit boek is een eerbetoon aan alle laagbetaalde Nederlanders die waardevol werk doen, maar in Den Haag en de samenleving volgens Meyer onvoldoende waardering krijgen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten