Leclerc start met nieuwe Ferrari-motor achteraan in Rusland

Charles Leclerc (rechts) heeft een gridstraf gekregen. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Formule 1-coureur Charles Leclerc begint zondag vanaf de achterste startrij aan de Grote Prijs van Rusland. De Monegask heeft een nieuwe motor in zijn Ferrari gekregen, maar overschrijdt daarmee het toegestane aantal motoren. Het levert Leclerc een gridstraf op.

De 23-jarige coureur reed dit seizoen vooralsnog 104 punten bij elkaar en staat daarmee op de zesde plaats in de WK-stand. Twee weken geleden bij de Grote Prijs van Italië op Monza eindigde Leclerc als vierde.

Hybride systeem

Ferrari introduceert in Sotsji een nieuw hybride systeem in de auto, iets wat de Italiaanse renstal enkele weken geleden al aankondigde. „Het belangrijkste doel is om hiermee ervaring op te doen voor volgend jaar”, aldus Ferrari. „We gaan dit systeem gespreid invoeren bij onze coureurs.”

Leclerc krijgt in Rusland de beschikking over het nieuwe hybride systeem, in combinatie met een nieuwe motor. Zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz moet daar nog even op wachten.

Gridstraf

Max Verstappen, de leider in de WK-stand, moet in Sotsji ook een gridstraf incasseren. De kopman van Red Bull Racing wordt na de kwalificatie drie plaatsen naar achteren gezet op de startopstelling, omdat hij als hoofdschuldige is aangewezen voor de botsing met Lewis Hamilton op Monza.

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu