Formule 1 in november voor het eerst naar Qatar

De Moto-GP rijdt al sinds 2004 in Qatar. Afbeelding: EPA

De Formule 1 gaat in november voor het eerst naar Qatar. Max Verstappen en de andere coureurs racen van 19 tot en met 21 november over het circuit van Losail, waar al sinds 2004 de Grote Prijs van Qatar voor motorcoureurs wordt gehouden.

De organisatie van de Formule 1 heeft Qatar definitief toegevoegd aan de kalender van dit seizoen, die nu bestaat uit 22 races. Qatar vervangt de grand prix van Australië. De traditionele openingsrace van het seizoen was vanwege de coronapandemie verplaatst naar 21 november, maar het bleek ook niet haalbaar om dan naar Australië te gaan.

Na de race op het Losail International Circuit, vlakbij Doha, staan nog de eerste Grote Prijs van Saudi-Arabië (5 december) en de GP van Abu Dhabi (12 december) op het programma. Verstappen strijdt met Lewis Hamilton om de wereldtitel. De Nederlander heeft in het WK-klassement na vijftien races 2 punten achterstand op de zevenvoudig wereldkampioen van Mercedes.

Het blijft niet bij een eenmalige Formule 1-race in Qatar. Het land sloot tevens een contract voor tien jaar met de organisatie van de koningsklasse, dat in 2023 ingaat. Volgend jaar huisvest Qatar in november en december het WK voetbal. Daarom is er dan geen Formule 1-race.

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu