Basiscursus wijn maken door wijnmakersgilde Entre les Collines

Afbeelding: ING Image

Wijnmakers- en bierbrouwersgilde Entre les Collines (ELC) uit Meerssen, dat zo'n tachtig leden telt die uit de gehele regio afkomstig zijn, start in oktober met een basiscursus wijn maken.

Het lesprogramma omvat zowel theorie- als praktijklessen en behandelt onderwerpen als het gebruik sulfiet, hygiëne, meten, het gebruik van gisten, zuurcorrectie, gebruik van gistvoeding, alcohol meten, het klaren van wijn, bottelen en proeven. Daarnaast is er een praktijkdag in de leerwijngaard in Houthem. Ingrediënten en materialen worden door de club beschikbaar gesteld.

Lees ook: Limburgse wijnen scoren goed tijdens Wijnkeuring: acht keer goud St. Martinus Vijlen

De lessen vinden plaats op 21 oktober, 4 november en 25 november van dit jaar en 3 januari, 3 februari en 17 februari 2022. In maart is er nog een praktijkdag.

Deelname kost 85 euro, inclusief een éénjarig lidmaatschap van ELC. Inschrijven kan tot 1 oktober via de website www.entre-les-collines.nl.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu
Eijsden-Margraten

Gemeenteberichten