Oek de Jong eerste gast Literair Café Venray in nieuwe seizoen

Oek de Jong. 

Oek de Jong. © Annaleen Louwes

Venray -

Met Oek de Jong als eerste gast keert Literair Café Venray in het nieuwe seizoen terug naar zijn oude stek, het Theehuis in het Odapark.

Marcel van Lier

Victor Elfrink gaat zondag 10 oktober met de auteur, wiens voornaam voluit Oebele Klaas Anne luidt, in gesprek over zijn laatste roman Zwarte Schuur uit 2019. Oek de Jong (1952), zoon van voormalig staatssecretaris Klaas de Jong en Dies Windig, bracht zijn jeugd door in Dokkum en Goes. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en maakte in 1976 zijn schrijfdebuut in Hollands Maandblad met De onbeweeglijke Tze. Voor De hemelvaart van Massimo (1977), een bundel korte verhalen, ontving hij de Reina Prinsen Geerligsprijs. Opwaaiende zomerjurken, waarmee Oek de Jong doorbrak in 1979, is bekroond met de Ferdinand Bordewijk Prijs. De roman Hokwerda’s kind (2002) bracht hem terug in de belangstelling en leverde de auteur een nominatie voor de Libris Literatuur Prijs op. Pier en oceaan (2012), naar eigen zeggen zijn magnum opus waaraan hij ruim acht jaar gewerkt heeft, valt meermaals in de prijzen.

De literaire ochtend begint om 11.00 uur, de entree bedraagt 12,50 euro zonder seizoenpas.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten