Verstappen racet in Turkije in speciale witte Red Bull

Max Verstappen. Afbeelding: Getty Images

Max Verstappen rijdt komend weekeinde de Grote Prijs van Turkije in een grotendeels witte auto met rode accenten. Red Bull Racing heeft de kleurstelling van de bolides van Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Pérez aangepast, als ode aan motorleverancier Honda. De Japanse fabrikant vertrekt na dit seizoen uit de Formule 1.

Eigenlijk zou komend weekeinde de GP van Japan worden verreden, maar die race werd geschrapt vanwege de coronapandemie. Turkije heeft de plek van Japan op de kalender overgenomen. Red Bull besloot daarom de GP in Istanbul aan te grijpen om Honda alvast te bedanken voor de samenwerking.

De auto’s van Verstappen en Pérez zijn in dezelfde kleuren gespoten als de Honda RA272 waarmee de Amerikaanse coureur Richie Ginther in 1965 in Mexico de eerste overwinning van het Japanse merk in de Formule 1 behaalde. „De kleuren van onze auto’s zijn een hommage aan de opzienbarende reis van Honda door de Formule 1”, zegt teambaas Christian Horner van Red Bull. „Hopelijk kunnen we onze fans weer een overwinning bezorgen in deze legendarische kleuren.”

Lees ook: Wie heeft voordeel in laatste Formule 1-races? Verstappen of Hamilton?

AlphaTauri, het zusterteam van de Oostenrijkse renstal dat ook met Honda-motoren rijdt, heeft in Turkije op de achtervleugels in het Japans de tekst ‘bedankt’ staan. Red Bull en AlphaTauri (voorheen Toro Rosso) gebruiken de Japanse motoren sinds 2018.

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee