Joshua Zirkzee voorkomt nederlaag Jong Oranje in Zwitserland

Joshua Zirkzee (rechts) is de redder van Jong Oranje. Afbeelding: EPA

Aanvaller Joshua Zirkzee heeft Jong Oranje in de EK-kwalificatie behoed voor een nederlaag in en tegen Zwitserland. Het duel in Lausanne eindigde in 2-2. Met treffers in de 62e en 68e minuut maakte de huurling van Anderlecht een achterstand van 2-0 ongedaan.

Jong Oranje begon een maand geleden in groep E met een zege in Deventer tegen Jong Moldavië (3-0). De ploeg van coach Erwin van de Looi treedt dinsdag in Nijmegen tegen Jong Wales aan. Zwitserland leidt in de poule met 7 punten uit drie duels, Jong Oranje heeft 4 punten uit twee wedstrijden.

De eindronde van het EK wordt in 2023 in Georgië en Roemenië gehouden. De groepswinnaars en de beste nummer 2, gemeten over alle negen poules, plaatsen zich rechtstreeks. De andere nummers 2 strijden in de play-offs om de laatste vier EK-tickets.

Onfortuinlijk

Jong Oranje speelde een onfortuinlijke eerste helft. In de 7e minuut leek Jurgen Ekkelenkamp de score te openen, maar volgens de arbitrage was hij afkomstig uit buitenspelpositie. De tv-beelden gaven een andere indruk, maar door het ontbreken van de VAR kon een extra controle van het doelpunt niet worden uitgevoerd.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot - 7 oktober 2021. Video: De Limburger

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee