Ricciardo start achteraan in GP Turkije na gridstraf

Afbeelding: EPA

De Australiër Daniel Ricciardo start zondag achteraan de startgrid voor de Grote Prijs van Turkije, de 16e manche in het wereldkampioenschap Formule 1. De motor van zijn McLaren MCL35M kreeg nieuwe onderdelen en hij heeft daarom een gridstraf gekregen.

Ricciardo werd zaterdag al in de eerste kwalificatieronde uitgeschakeld en moest vanaf de vijftiende plaats starten. Zondag verklaarde autosportbond FIA dat het McLaren-team een nieuwe verbrandingsmotor had gemonteerd. Aangezien dit de vierde versie van elk onderdeel is, waarmee het toegestane aantal voor een seizoen wordt overschreden, zal Ricciardo op de achterste rij moeten starten. Daar treft hij de Spanjaard Carlos Sainz (Ferrari), die aan het begin van het weekend om dezelfde reden werd gestraft.

Lees ook: Verstappen na kwalificatie Turkije zorgelijk: ‘Heb het gevoel dat Mercedes momenteel sterker is’

De Brit Lewis Hamilton (Mercedes), de snelste in de kwalificaties, start vanaf de elfde plaats na een straf van tien plaatsen voor het vervangen van een onderdeel van zijn motor, eerder dit weekend.

Door ANP

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee