Wapen in huis? Gemeente Valkenburg aan de Geul doet mee aan inleveractie

Afbeelding: De Limburger

De gemeente Valkenburg aan de Geul doet van 11 tot en met 17 oktober mee aan de landelijke inleveractie van wapens.

Iedereen kan dan straffeloos zijn steek-, slag en stootwapens inleveren. „Daarmee dragen we met z’n allen bij aan het veiliger maken van de samenleving”, is de gedachte.

Lees ook: Jager die Jürgen Conings vond onder vuur: probeerde hij het machinepistool van de militair te stelen?

„Wapenbezit neemt vooral onder de jeugd en jongvolwassenen de laatste jaren toe. Dat is een zorgelijke ontwikkeling”, aldus de woordvoerder. Veel jongeren staan volgens de zegspersoon onvoldoende stil bij de gevolgen van hun gedrag.

Anoniem

Het inleveren van messen en slag- of stootwapens gebeurt anoniem. Er is dus geen risico op een straf voor wapenbezit. Afstand doen van het wapentuig kan op het politiebureau in Valkenburg (Nieuweweg 24). Het inleveren van een vuurwapen, munitie of explosieven kan alleen op afspraak. De politie komt dan in burgerkleding langs om het op te halen.

In principe wordt men ook dan niet vervolgd, tenzij uit politieonderzoek naar voren komt dat het vuurwapen is gebruikt bij een misdrijf. In dat geval kan men alsnog als verdachte worden aangemerkt.

Een afspraak maken met de politie kan telefonisch op 0900-8844. Zie dropjeknife.nl voor meer inleverpunten.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten