CJG043-training ‘Head Up’ moet jongeren weerbaarder maken

Afbeelding: ING Image

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Maastricht-Heuvelland (CJG043) start woensdag 13 oktober met de training Head Up.

Deze bestaat uit acht bijeenkomsten, is bedoeld voor jongeren van 13 tot 17 jaar en richt zich op ‘het vergroten van veerkracht, zelfvertrouwen en oplossingsgericht denken’.

Lees ook: Veel meer jongeren lopen risico op depressies in coronajaar: ’Veel ernstige problematiek’

Head Up leert jongeren vaardigheden en praktische kennis over hoe je kunt omgaan met de druk van school, met moeilijke situaties en met groepsdruk. Er wordt gewerkt aan het versterken van het gevoel van eigenwaarde en het leren kennen van de eigen identiteit”, is te lezen op de CJG043-website.

Lees ook: Opinie: Preventie in de ggz is geen kostenpost, maar bespaart juist geld en heel veel persoonlijk leed

Jongeren leren tijdens de bijeenkomsten onder andere effectiever communiceren, veerkrachtiger in het leven te staan, om te gaan met conflicten, (meer) op zichzelf te vertrouwen, hoe stress en piekeren te verminderen en angsten de baas te blijven.

De jongeren treffen mekaar op woensdagen 13 en 20 oktober, 2, 9, 17 en 23 november en 1 en 8 december bij @ease in Maastricht (Bogaardenstraat 35A). Klik hier voor meer info en aanmelding.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten