Drie Limburgse bedrijven failliet

Afbeelding: ANP

Rechtbank Limburg heeft dinsdag drie faillissementen uitgesproken. Het gaat om bedrijven in Maastricht, Weert en Heerlen.

Hendrikson Koeriersdiensten vof in Maastricht werd op verzoek van één van de drie personeelsleden failliet verklaard. Curator Jop Koster (Spreksel Advocaten) gaat een doorstart onderzoeken en acht de kans van slagen ‘niet ondenkbaar’.

Ook bij Globaltradings BV in Weert trok het personeel aan de bel. Hoeveel mensen hier precies aan het werk waren, is niet bekend. Wel weet curator Henk van Wel (Hoeberechts Advocaten) „dat het personeel al maanden geen salaris meer kreeg”. De werknemers hadden dan ook het faillissement aangevraagd. Van Wel heeft verder nog geen beeld van de situatie, omdat hij de eigenaar van het bedrijf nog niet te pakken heeft gekregen.

Bij het Heerlense cateringbedrijf Fastfood on the Road BV werken vier mensen, maar deze zijn officieel in dienst bij DSYB Holding BV dat aandeelhouder is van het bedrijf. Het faillissement werd aangevraagd door een schuldeiser waarmee niet tot overeenstemming kon worden gekomen. Het cateringbedrijf kende financiële tegenvallers, onder andere vanwege corona, waardoor er geen festivals waren. Curator Robert Ruiter (RRA Advocaten) onderzoekt een mogelijke doorstart.

Door Lieke Rijkx

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen