De Jonge: economisch beperkende regels eerder weg dan coronapas

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Coronamaatregelen die „economisch belemmerend” zijn, worden eerder losgelaten dan het coronatoegangsbewijs, zegt demissionair zorgminister Hugo de Jonge. „Die coronapas is hooguit vervelend”, aldus de bewindsman hierover in de talkshow Op1.

Het digitale bewijs waarmee mensen toegang kunnen krijgen tot een restaurant of een museum blijft langer in stand dan andere regels, zoals de 75 procent maximale capaciteit voor bepaalde evenementen en de sluitingstijd van middernacht voor horeca.

Lees ook: OMT: versoepelingen voorlopig niet uitbreiden

„Het eerste waar je hoopt dat je vanaf kunt, is die 75 procent, en de nachtsluiting”, aldus De Jonge. Verder wil hij niet te veel vooruitlopen op of het bewijs de hele winter nog getoond moet worden of op andere versoepelingen: begin november weegt het kabinet adviezen van het Outbreak Management Team hierover. Eind vorige week zei de minister nog dat het te vroeg is om de vraag te beantwoorden welke regels eventueel kunnen worden losgelaten.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen