Meer dan 1000 Limburgse dames staan in Melkweg Amsterdam op tegen borstkanker

Afbeelding: Website Dameszitting Amsterdam

Tijdens de tweede editie van de ‘Dameszitting Amsterdam’, het grootste Limburgse girls-only-feest van boven de rivieren op 22 januari in de Melkweg, haalt de organisatie geld op voor borstkankeronderzoek.

In het kader van breast cancer awareness maand, wordt in oktober één euro per verkochte kaart aan borstkankeronderzoekfonds Limburg gedoneerd.

‘Dameszitting Amsterdam’ is het zusje van het even succesvolle Herenzitting Amsterdam’, feesten waarbij bekende Limburgse artiesten optreden in de hoofdstad voor een groot publiek van Randstedelingen met Limburgse roots, Limburgers, Amsterdammers en iedereen die van carnaval houdt.
Inmiddels staat de vijfde editie voor de heren en de tweede editie voor de dames voor de deur. Beide zittingen vinden op dezelfde dag plaats in De Melkweg Amsterdam met in totaal meer dan 1500 bezoekers.

„Vastelaovend zit in het DNA van de Limburgers. De meeste Limburgers die in de Randstad wonen, gaan terug naar het Zuiden voor drie dagen Vastalaovend. In de aanloop naar die dagen is er in Limburg elk weekend wel wat te doen. In de Randstad is er echter een gemis aan die voorbereidende activiteiten; als amuse voor dat heerlijke ‘vastelaovendsgevoel’ en voor het goede doel”, zo laat de organisatie weten.

Kijk voor meer informatie op www.dameszittingamsterdam.nl

Door redactie

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11!

Profiteer nu

Gemeenteberichten